Támogatások

 

  •  50 civil szervezet 927 nagykövete állt rajthoz. 554-en futócipőt húztak, 253-an biciklivel rótták az utakat, míg 120-an gyalogolva teljesítették a vállalt távot.
  • Az adománygyűjtő időszakban 7 697 személy közel 1 093 000 lejt adományozott, megmutatva ezzel, hogy a kis erőfeszítések milyen nagy változásokat tudnak hozni.
  • Az esemény, az eddigiektől eltérően, Székelyudvarhely központjában, a Márton Áron téren lett megszervezve.
  • a legtöbb felajánlást Pál Emese (az Oroszhegyi Urusos Néptánc Egyesület nagykövete) kapta: 19.263 lejt, gyerekek közül pedig 6.425 lejjel László Áron (Bem József Egyesület)
  • az idei év – ugyanakkor minden idők – legtöbbet gyűjtő csapatává vált: 90.759 lej értékű befizetett adománnyal az Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítvány
  • Románián kívül a következő 26 országból érkezett felajánlás: Magyarország, Németország, Egyesült Királyság, Svájc, Hollandia, Amerikai Egyesült Államok, Dánia, Norvégia, Svédország, Ausztria, Olaszország, Afganisztán, Ausztrália, Kanada, Brit Virgin-szigetek, Franciaország, Lengyelország, Görögország, Belgium, Szlovákia, Izland, Brazília, Ukrajna, Albánia, Vietnám, Írország.
  • 7.699 különböző támogató csatlakozott az akcióhoz (15.046 db. támogatással), hogy segítse az alábbi 50 civil szervezet elképzeléseinek megvalósulását, akik közül 18-en most vettek részt először a Fuss NEKI!-n.

A projekt célja:
A Fogacska program azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet a helyes fogápolás és fogorvosi ellenőrzések fontosságára az iskoláskorú gyerekek körében, és hozzájáruljon az egészséges szájüreg és fogazat kialakításához és fenntartásához.
A projekt leírása:
A programnak több komponense is lehet, például fogmosási tanácsadás, interaktív fogápolási játékok, egészséges étkezést népszerűsítő tevékenységek és fogorvosi szűrések. A Fogacska program részt vehet az iskolai egészségnevelési órákon, rendezvényeken és szülői tájékoztatókon is. A Fogacska program révén az iskoláskorú gyerekek megtanulhatják, hogyan gondoskodjanak a fogazatukról és a szájüregük egészségéről, ami hosszú távon elősegíti a fogak megfelelő fejlődését és megőrzését. Emellett a program fontos szerepet játszik abban, hogy a gyerekek időben felismerjék a fog- és szájbetegségek tüneteit, és hozzájárul a fogászati problémák megelőzéséhez.
Adományozási cél:
40000 lej
Összesen adományozott:
1607 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Elsősegély oktatási kellékek vásárlása
A projekt leírása:
Európában évente kb. 700-750 ezer szívbénulásos sürgősségi esetet jegyeznek a hatóságok. Ezen betegek túlélési esélye alig 5–10 százalékos, hiszen a lakosság nagyon kevés aránya képes helyesen elsősegélyt nyújtani. Te tudnád mit kell tenni? A laikusok / hozzátartozók által megkezdett újraélesztés, a mentő kiérkezéséig, nagymértékben emeli a túlélési esélyeket! Ezért találjuk fontosnak, hogy elsősegélynyújtásra képezzük tanulóinkat, közösségünket. Oktatásunk minősége kellékeinktől is függ. Ezért a célösszeggel egy (manechin) újraélesztési babát szeretnénk vásárolni, illetve különböző nélkülözhetetlen oktatási felszereléseket. Amennyiben elégséges támogatást sikerül összegyűjtenünk, előadásokat is szervezünk a témához kötődően. Köszönjük a segítségét! Áldás
Adományozási cél:
4000 lej
Összesen adományozott:
7859 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Ez a program egy ösztöndíj- és mentorprogram, amely a hátrányosabb helyzetű, jó magaviseletű udvarhelyszéki középiskolásokat kívánja támogatni, hogy jobban helyt tudjanak állni úgy az iskolai tanulás, mint a közösségi élet terén.
A projekt leírása:
A diákok egy tanévre szóló ösztöndíjat kapnak. Az ösztöndíj a következő eszközökre és szolgáltatásokra fordítható: tanszercsomagra, könyvekre, ha sportol, akkor sportfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre (kivéve a mobiltelefont), bentlakási költségek fedezésére, stb. Az anyagi támogatás mellett minden diák egy mentort is kap segítségül, aki abban segít, hogy jobban beilleszkedjenek a közösségbe, csapatban dolgozzanak, hatékonyabban kommunikáljanak. Így a tanév során két alkalommal csapatépítő és készségfejlesztő alkalmat is szervez az SZKA. Továbbá facilitálni szeretnénk az ösztöndíjasok iskolán kívüli közösségi tevékenységekbe való bevonódását is. A programunk sajátossága, hogy a támogató egyben mentor is, aki kiválaszthatja a megfelelő diákot és együttműködik vele. Egy diák éves támogatása 3.400 lej, ebből 2.900 lej az ösztöndíj, az 500 lej pedig a program szervezési költségeire, valamint 2 képességfejlesztő foglalkozás szervezésére fordítódik.
Adományozási cél:
34000 lej
Összesen adományozott:
38305 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Új tantermek kialakítása és speciális fejlesztő eszközökkel való felszerelése
A projekt leírása:
Az egyesületünk 2023 őszétől egy újabb előkészítő osztállyal bővül, akik számára egy osztálytermet és egy egyéni fejlesztő szobát kell kialakítsunk, bebútoroznunk, és megfelelő fejlesztő eszközökkel felszerelnünk. A termek felszereltsége és a protetikus környezet kialakítása nagyon fontos számukra. Nemcsak bútorzatra van szükség, hanem megfelelő specifikus eszköztárra is, ami a fejlődésüket szolgálja. Interaktív táblát is szeretnénk vásárolni, amely segítségével bővülnek a sérült gyermekek ismeretszerzési lehetőségei a kognitív funkciók terén, és szociális, érzelmi téren egyaránt.
Adományozási cél:
15000 lej
Összesen adományozott:
13173 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Nagygalambfalva új közösségi terének bővítése egy játszótérrel, ahol a családok kellemes környezetben együtt tölthetik el a szabadidejüket.
A projekt leírása:
Az elmúlt néhány évben Nagygalambfalván, a helyi önkormányzat által, munkálatok kezdődtek, egy új, közösségi tér kialakítása érdekében. Itt csordogál a "bánatos királylány csorgójának" ivóvize, itt jött létre egy díszhalakkal és vízinövényekkel színesített tó és nemrég itt épült meg az a Várféle, amely Csaba királyfi hajdani várát idézi. Rengeteg munka árán, amelyben jelentősen résztvettek a falu lakói, egy új helyszín teremtődött, melyet értékként tarthatunk számon egész Udarhelyszéken. A jövőre tekintve számos terv áll rendelkezésre, amelyek által különleges és érdekes lehet majd minden korosztály számára ide ellátogatni. Mi most, a nagygalambfalvi családok nevében, a játszótér létrehozásának anyagi fedezetét szeretnénk támogatni, gyermekeink öröméért. Azt reméljük, hogy mivel ez a hely sokaknak kellemes, nyugodt hangulata által kikapcsolódást kínál, lesznek támogatóink, akik meglátják ennek a projektnek a csodáját.
Adományozási cél:
40000 lej
Összesen adományozott:
51595 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Élményház létesítése
A projekt leírása:
Egyesületünk 2022 nyarán lett bejegyezve, azzal a céllal, hogy tevékenységeinkkel élményt szerezzünk, főként a gyerekeknek, családoknak Zetelaka községben, és azt a főcélt tűzte ki magának, hogy megismerteti az együtt töltött idő fontosságát, mely jótékonyan hat testre, lélekre, szellemre egyaránt. Fő feladataink gyerekek, fiatalok részére szabadidős, kulturális programok szervezése, egészségtudatos életforma kialakítása, valamint ismeretterjesztés és tudatformálás közösségfejlesztő módszerek felhasználásával. Ahhoz, hogy feladatainkat hatékonyan tudjuk végezni, szükségünk van egy állandó helyszínre, ahol megfelelő környezetben tudjuk fogadni az érdeklődőket. Megálmodtunk egy tágas teret, eszközöket, amelyekkel a tevékenységeinket hatékonyan tudjuk lebonyolítani. Mi ezért az álomért futunk.
Adományozási cél:
10000 lej
Összesen adományozott:
12850 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Bárka formájú játszótér létesítése a gyülekezeti ház mellé
A projekt leírása:
Gyülekezetünkben aktív élet zajlik. Igyekszünk széles skálán megszólítani minden korosztályt, a kicsitől a nagyig. Számos gyerekprogramot szervezünk a legifjabb generációnak, ahol játszva tanulhatnak a keresztyén értékeinkről. Azonban amikor a fókusz a család érettebb tagjaira összpontosul, amikor nekik szervezünk alkalmakat, akkor hiányzik az a tér és eszköztár, ahol és amivel az ifjak jól érezhetik magukat, amíg családtagjaik a közösségben vannak. Így született meg egy tematikus játszótér megvalósításának ötlete. S ha már tematikus, akkor mi lehetne jobb téma, mint az egyház szimbóluma, a BÁRKA.
Adományozási cél:
20000 lej
Összesen adományozott:
24727 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Futótábor szervezése, amely egyedinek számít Székelyföldön és kiemelkedő szerepet játszik a helyi futóközösségek összekovácsolásában, közösségi futások, csapatépítő tevékenységek, előadások és családi programok által. Ugyanakkor lehetőséget biztosít az érdeklődök számára a tanulásra, tapasztalatcserére, helyi és külföldi neves futók meghívásával.
A projekt leírása:
A Feel Good Sportegyesület az elmúlt évek folyamán céljáult tűzte ki, hogy összekovácsolja az udvarhelyi és a székelyföldi futóközösségeket, melyhez nagyban hozzájárul, az immár kilencedik kiadásához érkezett Feel Good futótábor megszervezése is, ugyanis évről évre egyre nagyobb sikernek örvend ezen mozgásforma kedvelőinek körében. Az elmúlt években megszervezett futótáborok során átlagban 60-80 felnőttet és gyereket sikerült bevonni a különböző programokba, a futótábor programja nyitott minden érdeklődő számára, ahol a résztvevők a közvetkező tevékenységeken vehetnek részt: közös futások, nyílt edzések, vetítésekkel egybekötött tematikus előadások – a futás témájában, élménybeszámolók hazai és neves külföldi versenyekről, tanácsadás és tapasztalatcsere, gyakorlati és elméleti felkészítés, közös családi túrázások és csapatépítő játékok kicsik és nagyok számára.
Adományozási cél:
6000 lej
Összesen adományozott:
7101 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A Székelyudvarhelyi Kamara(Zene) Fesztivál költségvetésének kiegészítése
A projekt leírása:
Hagyományainkhoz híven idén ősszel rendezzük meg a fesztivált, november 10 és 16 között. Hét napon át kínálunk minőségi zenehallgatást Székelyudvarhely és a környező település lakóinak. A rendezvény gerincét a klasszikus zene adja. Erre a gerincre építjük fel a különböző zenei műfajokkal való találkozást, próbálva megmutatni az összefüggéseket és hasonlóságokat az úgynevezett komoly zene és a mai zenei irányzatok között. A rendezvény egyik fő célkitűzése az, hogy a fiatal generáció számára is vonzóvá tegyük a klasszikus zenét. A zene mellett az irodalomnak, valamint a színháznak is helyet biztosítunk. A rendezvény hetén, terveink szerint, hangszer bemutatókat, villámkoncerteket szervezünk az iskolákban, valamint "megtámadjuk" az irodalomórákat, írókkal, költőkkel és zenekarokkal.
Adományozási cél:
15000 lej
Összesen adományozott:
22320 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Defibrillátorok vásárlása
A projekt leírása:
A Tamási Áron Gimnáziumban 900 diák és közel 100 iskolai személyzet tartózkodik naponta. Iskolánk még korszerűbbé tétele, és ugyanakkor mindannyiunk biztonsága érdekében szeretnénk defibrillátorokat beszerezni. A köztudattal ellentétben, nem csak az idősekre és szívbetegekre sújthat le a tragédia, hanem olyan fiatalokra is, akiknek nincs diagnosztizált szív-és érrendszeri megbetegedésük. Azért szeretnénk a begyűlt összegből defibrillátorokat vásárolni, hogy az esetleges veszély estén a pánik helyett szakszerű elsősegélynyújtásban részesülhessen bárki.
Adományozási cél:
40800 lej
Összesen adományozott:
13003 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Az Eszterlánc napköziotthon udvarát új, korszerű, környezetbarát asztalkákkal, kuckókkal felszerelni
A projekt leírása:
A tágas zöldövezet, amellyel az Eszterlánc Napköziotthon rendelkezik, lehetővé teszi a szabad mozgást, szaladgálást, de igazán élmény és fejlesztő hatású, bizonyos feltételek megtartása esetén lehet. A FUSS NEKI! program jó lehetőségnek kínálkozik, hogy kiegészítsük, bővítsük napköziotthonunk kerti bútorzatát. Jó alkalom ahhoz, hogy mielőbb korszerű, biztonságosabb, kihasználhatóbb udvaron játszhasson a 250 Eszterláncos kisóvodás. A kerti bútorok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyerekek még több időt töltsenek a szabad levegőn. A kültéri asztalok és padok, kis kuckók, hozzájárulnak az óvodai foglalkozások, tevékenységek megvalósulásához, akár szabadtéren is. Olyan kisgyermek birodalmat szeretnénk kialakítani, amely hozzásegít ahhoz, hogy a gyerekek minél több időt tartózkodhassanak a szabad levegőn, időjárástól függetlenül. Minél több jó minőségű, időtálló és ergonomikus kerti bútort szeretnénk beszerezni.
Adományozási cél:
7000 lej
Összesen adományozott:
18830 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Célunk egy komplexitásában egyedülálló képzést biztosítani az udvarhelyi fiatal közösség igényeihez igazítva, és ezt elérhetővé tenni minden helyi középiskolás számára. A formális oktatás jelenlegi hiányosságait kipótolandó, szakszerű önismereti és pályaorientációs vezérfonalat szeretnénk biztosítani a fiataloknak, lehetőségeket adva nekik arra, hogy aktív résztvevőivé váljanak úgy saját életútjuk kiépülésének, mint a közösségi életnek.
A projekt leírása:
Programunk hiánypótló kapaszkodó a 15-18 éves korosztály számára. Főként a pályaválasztás és az önismeret terén segít olyan alapvető készségek fejlesztésében, mint a tudatos döntéshozatal, együttműködési és kommunikációs készségek, önbecsülés, empátia, személyes és társadalmi felelősségvállalás. A modulok (4 db.) és modul-közi feladatok számos izgalmas fejlesztő tevékenységet tartalmaznak (pl. pszichológiai tesztek, 21 napos kihívás, meseterápia, szakmai Élő Könyvtár), melyek célja a fiatal egyéni fejlődése. A képzés sarokkövét a közösségi projektek képezik, melyek által három fontos dolgot élhetnek át a résztvevők: hogy tartoznak egy közösséghez, hogy érdemben hozzá tudnak tenni ehhez a közösséghez és, hogy tudnak együtt dolgozni a felnőttekkel, és a felnőttek is velük, hiszen projektenként 2-2 önkéntes helyi mentor csatlakozik majd be. Szintén programunk részeként felmérést készítünk minden X.-XI. osztályban, hogy kimutatást kapjunk a fiatalok pályaválasztásra való felkészültségéről.
Adományozási cél:
3200 lej
Összesen adományozott:
6980 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Egyesületünk az iskola udvarának gyerekbarátibbá tételét tűzte ki célul, hiszen a tanítványaink nemcsak szünetekben tartózkodnak az udvaron, hanem órák után az iskolabuszra várva, akár 1-2 órán keresztül is.
A projekt leírása:
Egy kültéri ping-pong asztalt és szabadtéren használható eszközöket, játékokat szeretnénk beszerezni iskolánk gyerekei számára.
Adományozási cél:
7000 lej
Összesen adományozott:
12433 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Egységes kapucnis felsők a jégkorongozó gyerekeknek
A projekt leírása:
A jégkorong újra közkedvelt sport Székelyudvarhelyen. Célunk, hogy a már jégkorongozó gyerekek egységet képviseljenek, csapatot formáljanak, úgy játék közben, mint palánkon kívül. A tavalyi évben sikerült egységes téli kabátot vásárolni a gyerekeknek, hogy bármely tornán megjelenve látszódjon, hogy együvé tartoznak. Az idén szeretnénk ezeknek a gyerekeknek (és nemcsak ….várunk folyamatosan kezdő jégkorongozókat) egységes kapucnis felsőt vásárolni a Klub színeiben, feliratozva. Mi ezért a 160 jégkorongozó gyerekért Futunk NEKI!
Adományozási cél:
30000 lej
Összesen adományozott:
15718 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Új sporteszközök beszerzése, hogy az oroszhegyi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak lehetőségük legyen kipróbálni, elsajátítani különböző sportágak alapjait és lehetőség szerint továbbfejleszteni azokat.
A projekt leírása:
Ahhoz, hogy a gyerekek megszeressék a mozgást, szeressenek sportolni, a testnevelés órák nyújtanak egy alapot. Itt tanulnak meg a gyerekek különböző egyedi mozgásformákat, páros és csapatjátékokat. Ahhoz, hogy egy sportág irányába elinduljon, annak tökéletesítésére késztetést érezzen a gyerek, szükséges, hogy kipróbálhassa magát. Ehhez szeretne iskolánk újabb sporteszközöket beszerezni: teniszhálók, teniszütők és labdák, tollasütők és labdák. Illetve a régi, elhasznált, elavult eszközeinket újakkal pótolni: bóják, labdák, mezek, sportlétrák, szalagos rugbyhez teljes felszerelés.
Adományozási cél:
9000 lej
Összesen adományozott:
12210 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A Kerekerdő Waldorf Egyesület elsődleges célja a Waldorf-pedagógia meghonosítása Székelyudvarhelyen és környékén. Ennek érdekében az elmúlt 9 év során sikerült létrehozni a Waldorf-óvodát és iskolát. Jelenleg - mivel a lengyelfalvi iskolaépület befogadóképessége nagyon kicsi - iskolát építünk önerőből, állami támogatás nélkül. Ezért /ennek futunk neki idén már harmadszor. :)
A projekt leírása:
Csapatunk a Kerekerdő Waldorf Egyesület képviseletében idén harmadszor indul a Fuss NEKI!-n. Mint már sokan tudjátok, 9 évvel ezelőtt egy Waldorf óvoda- és iskola létrehozásának csíráját ültettük el Udvarhelyen. Az összetartó szülői- és pedagógusközösség munkája nem volt hiábavaló, hiszen már 2 napközis és 1 óvodai csoportunk, valamint 5 osztályunk működik! Lengyelfalvi iskolaépületünk mindössze 2 teremmel rendelkezik, ezért úgy döntöttünk, hogy új iskolát építünk. Két év alatt felépült az első két osztályterem, amelyhez a Fuss NEKI!-n gyűjött összeg is nagymértékben hozzájárult. Pillanatnyilag a harmadik osztály építése zajlik, amelyet remélhetőleg hamarosan használatba vehetnek a gyerekek. Az építkezést a szülők önerőből, saját kezűleg, kalákában végzik, szabadidejüket áldozva azért, hogy gyermekeinknek lehetőségük legyen megtapasztalni a Waldorf-pedagógia által nyújtott előnyöket, hiszen ez hosszú távon kedvezően hathat tágabb közösségünkre is. Ehhez kérjük a segítségeteket! :)
Adományozási cél:
50000 lej
Összesen adományozott:
69441 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Professzionális mozgást fejlesztő eszközök beszerzése a Székelykeresztúron sportoló gyerekeknek.
A projekt leírása:
A mai sportban elengedhetetlenné vált a korrekciós edzés, amiket szakképzett gyógytornászok végeznek speciális eszközökkel. Ezekkel az edzésekkel jelentősen javul a gyerekek helyes testtartása és stabilitása. Célunk egy olyan edzőterem kialakítása, ahol ezeket a mozgásokat korszerű eszközök segítségével tudják a gyerekek végezni. Jelenleg az edzéseinket 79 kis kosárlabdás látogatja, de szeretnénk lehetőséget adni azoknak a gyerekeknek is, akik más sportban jeleskednek, így ez a szám jelentősen megnövekedhet.
Adományozási cél:
35000 lej
Összesen adományozott:
33454 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Az Újmuzsna Fesztivál évről évre egyre nagyobb látogatottságnak örvend, ezért projektünk célja, hogy a begyűlt összeg segítségével biztosítani tudjuk az előző években megszokott színvonalat.
A projekt leírása:
Az első fesztivált 2021-ben szerveztük meg Újmuzsnán, az erdő alatt, ahol évtizedekig sátortáborokat szervezett gyerekeknek a helyi iskola. A nem várt sikert, sok résztvevőt a nosztalgiának és a járvány utáni felszabadulásnak tulajdonítottuk, de azóta évről évre nő a fesztiválozók száma. Ez egy rendhagyó fesztivál, ahol nincsenek árusok, nagy koncertek, de vannak tematikus foglalkozások, népi játékok, hagyományos kukoricapattogtatás, esti tábortűz, élő zene, nagy találkozások, főzőverseny, közös étkezés, mindez díjmentesen. A célösszeg egy részét foglalkozásokra, a többit rendezvény sátrakra, padokra, székekre, hangosításra, élő zenére, a közös étkezés költségeire szánnánk.
Adományozási cél:
10000 lej
Összesen adományozott:
7580 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Mesekuckó létrehozása az óvoda udvarán
A projekt leírása:
A korábbi években, a Fuss NEKI! projekt segítségével sikerült létrehoznunk egy Babóca kertet, ahol a gyerekek kis kertészekké válhatnak: ültethetnek, gyomlálhatnak, gondozhatják a növényeket. Megtapasztalhatják azt, hogy egy kis magot elültetve, milyen csodára képes a két kezük. A mese is egy ilyen mag. Beágyazódik az ember szívébe és növekedni kezd, mint egy gondosan megöntözött növény. Emlékszel még az Öreg néne őzikéjére, Süsüre és Vackorra? Na meg Sün Balázsra? Meg szeretnénk őket ismertetni a gyerekekkel. Legyen fogalmuk arról, milyen a jó mese, melyek voltak apa-anya kedvencei. Diavetítőket és minőségi diafilmeket vásárolnánk, majd az ajándékba kapott kis házunkat mesekuckóvá alakítanánk: újrafestenénk, berendeznénk bútorokkal. A projekt záró momentumaként pedig egy közös mesedélutánra hívnánk szülőket, gyerekeket, ahol megtapasztalhatnák a mese közösségépítő erejét. Mi most elültetjük a magot ebben a kis mesekuckóban. Leszel a kertészünk? :)
Adományozási cél:
5000 lej
Összesen adományozott:
11102 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Célunk 6 darab Lego WeDo robot megvásárlása, mellyel a Scratch programozás második szakaszát tudjuk elindítani azon diákoknak, akik részt vettek már Sratch képzésen, illetve mindazoknak, akik szeretnék továbbfejleszteni tudásukat robotika és programozás terén.
A projekt leírása:
Egyre inkább elterjedt a pedagógia terén is az a szemlélet, miszerint a gyerekek csak úgy tanulhatnak, ha tapasztalatokat szereznek, ha hibázhatnak és kijavíthatják hibáikat. Mi az IgnisCafe-nál is a fenti elvek szerint működünk és úgy oktatunk, hogy a fejlődés és élményszerzés összekapcsolódik, a tudás pedig kézzel fogható. Fuss NEKI!-s projektünk az idén pontosan ezt célozza meg: a Lego WeDo robotok által szeretnénk megadni a gyerekeknek ezt a kézzelfogható, tapasztalati tudást és megmutatni a robotika sokszínűségét. Mi a Lego WeDo? Egy olyan Lego termékcsaládban lévő összerakható és programozható kis robot, mely specifikusan a Scratch programnál alkalmazható és használható. Hogyan működik? a Lego WeDo robotot Scratch-el lehet programozni, majd a gyakorlatban megnézni, hogy miként hajtja végre a parancsokat. Ezáltal kézzelfoghatóvá válik a Scratch és a vele való munka, ami számos készséget segít elő, többek között a későbbi programozás alapjait.
Adományozási cél:
7290 lej
Összesen adományozott:
9108 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Fontosnak tartjuk, hogy intézményünk udvara még jobban megfeleljen a gyermekek mozgásigényének. Ezért a Timafalvi iskolánk udvarát új játékszerekkel szeretnénk bővíteni, hogy az órák közti szünetekben a játszásnak több színteret, lehetőséget adjunk.
A projekt leírása:
Idei pályázatunk fő célkitűzése a már előző években elkezdett iskolánk játszóterének bővítése. Fontos szempont a gyermekek kellő mozgásigényének kielégítése, melyet az udvaron levő gazdag játékszerek használatával is biztosítani tudunk. A játék varázsa minden korosztályt magával ragad, a játék lényege az embernek az a képessége, hogy tükrözze a valóságot, és át is alakítsa azt. A gyermeki játék által a gyermek hatni tud környezetére, az őt körülvevő világra, és közben játékával változást idéz elő a valóságban. A gyermek úgy játszik, ahogy életkora és fejlettsége meghatározza, úgy fejlődik, ahogy a játéka segíti ebben. A játéknak természetéből eredően többféle hatása van a gyermek mindennapjaira: feszültségoldó hatás, örömforrás, személyiségfejlesztő hatás. Ezek tudatában, kívánjuk bővíteni szabadtéri játékfelületünket, szem előtt tartva a célokat.
Adományozási cél:
10000 lej
Összesen adományozott:
31565 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Készségfejlesztő eszközök vásárlása (kitűző készítő készlet, pirográf készlet, linómetsző készlet, 3D nyomtató toll)
A projekt leírása:
Az eszközök készségfejlesztő jellegüket azáltal érik el, hogy ösztönzik a használatukhoz szükséges képességek, a kreatív gondolkodás fejlődését. Van olyan képesség, mely kiemelkedő, csak meg kell találni a hozzá vezető utat. A lényeg, hogy ne a fogyatékosságra kerüljön a hangsúly, hanem a fiatalok pozitív, továbbfejleszthető képességeire. Az új eszközök használata mindig új kihívásokkal jár. A legnagyobb kihívás megtanulni az új technikákat.
Adományozási cél:
6000 lej
Összesen adományozott:
9902 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A projekt célja megemlékezni és tiszteletünket kifejezni Udvarhelyszék olimpikonjai előtt.
A projekt leírása:
A sport legjelentősebb porondja az olimpia, oda eljutni, netán érmet szerezni csak a legkiválóbbaknak adatik meg. Tehetség, akarat és még ki tudja, mi minden kell hozzá… Kiemelkedő sportolóink emlékezete és életpéldája büszkeséggel tölti el és ihlettel hat az utókorra. „Aki nem ismeri a múltját, nem értheti a jelent, amely a jövőnek a hordozója.” – fogalmazta meg egykor Tamási Áron. Ezen jelmondat mentén a Hargita Sportegyesület az udvarhelyszéki olimpikonoknak kíván méltó köztéri emléket állítani.
Adományozási cél:
50000 lej
Összesen adományozott:
11979 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Bikafalva központjában egy új közösségi tér kialakítása
A projekt leírása:
Bikafalva központjában szeretnénk egy olyan teret kialakítani, ahol jól érezhetik magukat a lakók, olyan szabadidős tevékenységek által, mint a ping-pong vagy a kosárlabdázás. Ehhez szeretnénk egy kültéri ping- pong asztalt és egy kosárlabda palánkot vásárolni. Azért, hogy ez a hely biztonságos legyen, szükségét látjuk még a gumi szőnyegnek és a védő hálónak az út felőli oldalon. Bízunk abban, hogy lelkes támogatókra találunk céljaink eléréséhez.
Adományozási cél:
10000 lej
Összesen adományozott:
24254 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Célunk egy székelykapu állítása a székelyszentmiklósi unitárius templom bejáratához.
A projekt leírása:
2022. szeptemberében állítottunk egy emlékkövet Farkas Árpád költőnek a székelyszentmiklósi templomkertben. A kapu jelkép, mely összeköti a szakrális és a profán világot, nem csak egy bejárat számunkra, hanem összeköti a múltat a jelennel, az emlékezni vágyókat az emlékekkel. Úgy gondoljuk, hogy a kapu és a templomkert elsősorban a templom környezetét szépíti, de része lesz az emlékhelynek is, melyet a jövőben tovább szeretnénk bővíteni.
Adományozási cél:
8000 lej
Összesen adományozott:
17505 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Alapítványunk a székelyszentkirályi iskola tágas udvarának sportos - gyermekbarát kialakítását tűzte ki célul.
A projekt leírása:
A Fuss NEKI! program kiváló lehetőségnek bizonyul egy kinti, időjárásálló asztalitenisz asztal és szabadban használható játékok, eszközök beszerzésére, és az ehhez tartozó tér megfelelő kialakítására. Jó alkalom arra, hogy gyermekbarát udvaron játszhasson iskolánk 155 tanulója, nemcsak szünetekben, hanem órák után, hétvégéken, vakációban is. Friss levegőn mozoghat, szabadon, több időt tartózkodva az igényesen kialakított környezetben, úgy, hogy észrevétlenül javul a szem-, kéz koordinációja, a reflexei, a gondolkodási és motorikus készsége, sőt a memóriája is, és ezzel egyidőben a kar- és láb izmai is erősödnek. Sporttal a sportért jelszóval indulunk, és bízunk, hogy mielőbb megvalósul mindez!
Adományozási cél:
8000 lej
Összesen adományozott:
26424 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Diákjaink fejlődésének támogatása.
A projekt leírása:
A kányádi gyerekeknek nincs lehetőségük játszótérre járni. A falu területén magánházaknál van elszórtan egy-egy kültéri játék. Az iskola közössége célul tűzte ki, hogy támogassa a gyerekek fejlődését és kültéri játékokkal tegye szórakoztatóbbá mindennapjaikat!
Adományozási cél:
7000 lej
Összesen adományozott:
21806 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Fő célunk a Felsőboldogfalvi Napköziotthon udvarának korszerűsítése. Szeretnénk biztosítani a gyerekek számára új kül- és beltéri játékokat, fejlesztő eszközöket, hogy még örömtelibb lehessen számukra a játék!
A projekt leírása:
A Felsőboldogfalvi Napköziotthon 2 csoporttal rendelkezik, és örömmel tudatjuk: a létszám folyamatosan gyarapodik! Éppen ezért elengedhetetlen, hogy ez az intézmény egy gyermekbarát, korszerű és biztonságos játékteret kínáljon a kisgyermekek számára, ahol nap mint nap gondtalanul és vidáman játszhatnak. Szeretnénk új fejlesztő játékokat, kül- és beltéri játékeszközöket biztosítani a napközisek részére, így fokozottan motiválva őket a szabadtéri mókázásra. Emellett a közösösség formálása is egy fontos célunk, ebben segít nekünk ez a projekt. Mi ezért büszkén futunk/sétálunk/biciklizünk!
Adományozási cél:
20000 lej
Összesen adományozott:
27529 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Célunk a már elkezdett tanulás a szabadban projekt folytatása, hogy kellemes, örömteli legyen az iskolánk területén eltöltött idő.
A projekt leírása:
Tanulás a szabadban nevű projektünket szeretnénk folytatni és bővíteni az idei kiírás során. Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a tanulás egy inspiráló közegben történjen, ezért szeretnénk a környezetet ennek megfelelően alakítani, szem előtt tartva a természetközeliséget is. Fontos számunkra a gyermekbarát, korszerű és biztonságos terek kialakítása. Fő célunk az iskola udvarán található szabadtéri osztályterem árnyékolása, játszótéri elemek beszerzése, zöld szigetek kialakítása padok kihelyezésével, a későbbiekben tanösvények kijelölésével. Egyben ösztönözni is szeretnénk a diákokat a szabadban töltött minőségi idő eltöltésére, mely elengedhetetlen a fizikai és mentális fejlődésben egyaránt. Közös ügyünk környezetünk otthonossá tétele, mely közösségformáló erővel is bír.
Adományozási cél:
15000 lej
Összesen adományozott:
23346 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Szabadtéri edzőpark biztosítása a korondi iskolának
A projekt leírása:
A kültéri tornaeszközök jó lehetőséget kínálnak a közös sportolásra, közösség építésre, az egészséges életmód fenntartására. Szabadtéren, beltéren egyaránt jól ki lehet őket használni, tartósak és esztétikusak. Projektünk célja, hogy biztosítsunk a korondi iskolások számára kültéri tornaeszközöket és buzdítsuk őket a ''kütyümentes'' szünetekre, a közös mozgásra, a sport megkedvelésére a kötelező tornaórákon kivül is.
Adományozási cél:
10000 lej
Összesen adományozott:
24057 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A látássérültek bentlakásának otthont adó Bartimeus Központ felújítási munkálatainak finanszírozása
A projekt leírása:
Mi, az EMLA munkatársai töretlenül hiszünk abban, hogy az 1920-ban megszűnt kolozsvári, magyar tannyelvű, speciális tanrendű látássérültek oktatási intézménye helyett, nemsokára új indul Székelyudvarhelyen. Első körben a bentlakásnak otthont adó Bartimeus Központ épületét újítjuk fel. A kivitelezési munkálatok 2024 januárjában kezdődnek, és reményeink szerint 2024 szeptemberében, iskolakezdésre megnyitja kapuit az intézmény. Az átalakítási munkálatok finanszírozása teljes egészében közösségi összefogással történik, üzleti szférában tevékenykedő jogi személyek társadalmi szerepvállalásának és magánszemélyek nagylelkű adományainak köszönhetően. A Fuss NEKI! eseményen gyűjtött adományokat, mely a Bartimeus Központban beszerelendő nyílászárók beszerzésére kívánjuk fordítani. Hiszünk a közösség erejében, hiszen együtt tettük meg az eddigi utat, közösen értük el eredményeinket. Közösen több mint 200 magyar vak gyereknek biztosítunk anyanyelvi tanulási lehetőséget! Köszönjük!
Adományozási cél:
49999 lej
Összesen adományozott:
90759 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A Kékiringó Alapítvány és az általa fenntartott Kékiringó Néptánccsoport fontos célja hagyományaink ápolása, megélése, továbbadása. Ennek érdekében a néptánc, népdal, népzene, kézművesség, tánctáborok, néprajzi kirándulások, helyismereti tanulmányutak mellett kiemelt fontosságú a néptáncfesztivál szervezése is. Az idén a 25. Kékiringó Néptáncfesztivál költségeinek kiegészítéséért nyújtjuk be pályázatunkat!
A projekt leírása:
Jövő év áprilisában 25. alkalommal kerül megrendezésre a Kékiringó Néptáncfesztivál, mely évekkel ezelőtt azon ötlet alapján indult, hogy minél több gyerekkel, fiatallal megismertessük, megszerettessük a népzenét, néptáncot. A fesztivál keretén belül minden résztvevő tánccsoport bemutathatja az otthonról hozott szokásait, táncait, népdalait, népviseletét, jellegzetes ételeit. A rendezvény ideje alatt néprajzi kirándulás, kézműves foglalkozások, néptánc-és népdaltanulás, tapasztalatcserék, fellépések, Táncházak lesznek. A kezdetekkor hiánypótló szerepe is volt a fesztiválunknak, mert a mi városunkban nem volt még ilyen fesztivál, s mára büszkén mondhatjuk el, hogy 24 év alatt majdnem teljes önerőből nemzetközi szintűre emelkedett a rendezvényünk! A támogatásból begyűlt összeget, az előkészítő táncpróbákra, koreográfiák összeállítására, zenekarok muzsikájára, terembérlésre, vendégtánccsoportok szállására, és minden egyéb fesztiválunkhoz szükséges kiadásra fogjuk fordítani.
Adományozási cél:
6000 lej
Összesen adományozott:
11545 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A projekt célja a marketinghez szükséges digitális eszközök beszerzése.
A projekt leírása:
Az idei projektünk sikeres megvalósítása által az a célunk, hogy még több emberhez eljusson a mi munkásságunk. Nem titkolt szándékunk, hogy minél több ember életében a sok káros függőség mellett egy egészséges függőséget szeretnénk kialakítani, egy úgynevezett sportfüggőséget. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk valósítani, nagyon fontos a marketing és a mai internetes világban nélkülözhetetlen digitális eszközök beszerzése.
Adományozási cél:
10000 lej
Összesen adományozott:
1955 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Székek és hangszerek beszerzése
A projekt leírása:
A Valeo Art Egyesület célja, hogy motiválja és fejlessze a művészetekre nyitott fiatalokat és felnőtteket is. Tevékenységeink főként a színház és a zene területét fedik le. Idei projektünk célja olyan hangszerek beszerzése, melyek használata egyszerű, ezáltal sikerélménnyel jár bárki számára. Szeretnénk néhány cajon-t, kalimbát, ukulelét és pentaton hangszereket is. Emellett a terem multifunkcionálissá alakítása érdekében szükségünk van 20-30 székre. A foglakozásainkra járó gyerekek-fiatalok mindig visszaigazolják azt, hogy a zenei, és úgy általában a művészeti fejlesztés, meghozza a gyümölcsét, olyan eszközöket és látásmódot ad, amely hiánypótló a modern, technológia alapú társadalomban.
Adományozási cél:
5000 lej
Összesen adományozott:
5015 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Célunk, hogy élményt adó, otthonos, esztétikus környezetet alakítsunk ki az óvodás gyermekek számára.
A projekt leírása:
Az óvodában szerzett tapasztalatoknak meghatározó szerepük van az életünkben. Ezért fontosnak tartjuk, hogy az óvodai környezetet úgy alakítsuk ki, hogy pozitív élmények, emlékek maradjanak róla a kisgyermekben. Az igényesen kiválasztott játék- és eszköztár sokoldalúan fejleszti a gyermekek személyiségét. Ennek érdekében szeretnénk mi is bővíteni a játék- és eszköztárunkat, hogy hatékonyabbak és élvezetessebbek legyenek a mindennapjaink. Célunk, hogy élményt adó, otthonos, esztétikus környezetet alakítsunk ki az óvodás gyermekek számára.
Adományozási cél:
6000 lej
Összesen adományozott:
17443 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Szabadtéri sporteszközök és kerti bútorok beszerzése az iskolaudvarra
A projekt leírása:
A 12. Fuss NEKI! révén többéves projektünket szeretnénk kiteljesíteni. A nagyobb diákok igényeit szem előtt tartva szabadtéri sporteszközökkel és kerti bútorokkal kívánjuk az iskolaudvart vonzóbbá tenni. A projekt révén beszerzendő asztalitenisz-asztal és teqball asztal a szünetek és a szabadidő hasznos eltöltésére, a kerti bútorok (asztalok és padok) pedig a kiscsoportos tevékenységek lebonyolítására teremtenek lehetőséget - akár a szabadban tartott tanórán is.
Adományozási cél:
30000 lej
Összesen adományozott:
24235 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Saját hangosító felszerelés beszerzése, amelyet a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum zenekarai és kórusai használhatnak fellépések és egyéb iskolai rendezvények, ünnepségek alkalmával.
A projekt leírása:
A Palló Imre Kulturális Egyesület 2017-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Líceum közösségét, úgy a diákokat, mint a tanárokat, elismerje a kimagasló eredményeket. Ennek érdekében pályázni is szoktunk belföldön és anyaországban egyaránt, valamint helyi vállalkozások is szokták támogatni egyesületünket. A Fuss NEKI! programon keresztül szeretnénk hangosító felszerelést vásárolni, amelyet a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum zenekarai és kórusai használhatnak fellépések és egyéb iskolai rendezvények, ünnepségek alkalmával. Eddig kölcsönkért hangosítást használtak vagy fizettek érte.
Adományozási cél:
15000 lej
Összesen adományozott:
17337 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A sérült fiataloknak értelmes munkavégzést biztosító organikus kertünkben a kerítés további szakaszának rendbetétele, továbbá egy biztonságos kerti eszköztároló megépítése.
A projekt leírása:
A kisgalambfalvi Három Galamb Egyesület által működtetett Nappali Foglalkoztató egy dinamikusan fejlődő kezdeményezés, ahol immár hetente 16 fogyatékkal élő felnőtt fiatal talál a hét különböző napjain értelmes munkavégzési-, tanulási- és fejlődési lehetőséget. A sütés, szövés, életvezetési és szociális készségek fejlesztése mellett, a kertben végzett munka képezi egyik alapvető pillérét a tevékenységeinknek. A fiatalok nagy szeretettel, érdeklődéssel, kitartással vesznek részt a kerti munkában, amely feladatok széleskörű fejlesztési lehetőséget biztosítanak képzett csapatunk számára. A földdel végzett munka, a természethez való közelség, az évszakok megélése, a friss levegő és mozgás fizikai és mentális egészégünkre gyakorolt terápiás hatása bizonyított.
Adományozási cél:
15000 lej
Összesen adományozott:
20803 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Autizmusbarát tábor létrehozása negyedszerre is, sajátos nevelést igénylő gyerekek számára.
A projekt leírása:
Egyesületünk újra nekifut! Hiszen van amiért. Élményteli tábort szeretnénk létrehozni olyan gyerekek számára, akiknek nehézségei vannak a mindennapi életvitelben, akik nehezen kapcsolódnak, akik nehezen találnak közösséget sajátos nevelési igényük miatt. Ők ebbe a táborba Pont találnak. Idén harmadik alkalommal szerveztük meg táborunkat, és támogatásotokkal szeretnénk jövőre negyedszerre is megismételni, hiszen egyik táborozó gyerekünket idézve: “Ez a legjobb az évben. Minden nap ezt kellene csináljuk”.
Adományozási cél:
14200 lej
Összesen adományozott:
20986 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Vetítő és hangeszközök beszerzése.
A projekt leírása:
A Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár mellett működő Bibliofil Alapítvány M.E. alakulása óta fontosnak tartja a klasszikus könyvek mellett az elektronikus információhordozók gyűjtését és népszerűsítését is. Ily módon a filmkultúra és annak széleskörű terjesztése kiemelt szerepet tölt be. Már 1994-től közreműködött a filmklubok működésében, filmkölcsönzés és a közösségi filmnézés is szerepelt a tevékenységei között. A 2023-as esztendő újabb kihívást hozott. Igény formálódott egy "Mozikaraván" beindítására, amelynek a célja, hogy Székelyudvarhely várost és a vonzáskörzetében levő települések közösségi mozi iránt megnövekedett igényét kiszolgálja. A mozikaravánok intézményei, a második világháborút követő években indultak be és gyakorlatilag töretlenül működtek majd a rendszerváltásig, mintegy utazó mozi, szállítva a kulturált szórakozást a falvakra, de az idősebb korosztály talán még emlékszik a nyár esti szabadtéri vetítésekre a városi sportpályán.
Adományozási cél:
6000 lej
Összesen adományozott:
16212 lej
Betöltés...

A projekt célja:
TEMATIKUS TÁBOROK, TEVÉKENYSÉGEK LEBONYOLÍTÁSÁRA ALKALMAS HELYISÉG BIZTOSÍTÁSA
A projekt leírása:
EGYESÜLETÜNK KÜLÖNBÖZŐ RENDSZERES TEVÉKENYSÉGEI: TÁNC- ÉS KÉZMŰVES-, TEMATIKUS FOGLALKOZÁSOK, NÉPDALKÖRÖK, TÁBOROK, TOVÁBBKÉPZÉSEK FELNŐTTEKNEK. EZEN TEVÉKENYSÉGEKET BŐVÍTENI SZERETNÉNK IGÉNY SZERINT. ELÉG SOK CSALÁDNÁL PROBLÉMÁT OKOZNAK AZ ANYAGIAK. EGY OLYAN HELYISÉGET (JURTÁT) AKARUNK BESZEREZNI, AMELY ALVÁSRA ÉS A TEVÉKENYSÉGEK LEBONYOLÍTÁSÁRA IS ALKALMAS. A JURTA TÁROLÁSÁRA , HASZNÁLATÁRA VAN LEHETŐSÉG OROSZHEGY KÖZSÉGBEN BÉRMENTVE. EZZEL IS CSÖKKENTHETJÜK A KIADÁSOKAT, HOGY MINÉL TÖBB GYEREK, FELNŐTT RÉSZT VEHESSEN EZEN TEVÉKENYSÉGEKEN, RENDEZVÉNYEKEN.
Adományozási cél:
45000 lej
Összesen adományozott:
49610 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A TORNATEREM GÖRDÜLÉKENY MŰKÖDÉSÉNEK TÁMOGATÁSA
A projekt leírása:
Az elmúlt tanévben átadott új tornatermünk eszköztárát szeretnénk tovább bővíteni, azzal a céllal, hogy a tanulóinknak minőségi sportolási lehetőséget tudjunk biztosítani. Fontosnak tartjuk a gyermekek egészséges életmódra való nevelését, amihez szeretnénk jól felszerelt, tiszta környezetet kialakítani.
Adományozási cél:
15000 lej
Összesen adományozott:
26674 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Csapatunk 30 éves fennállását ünnepeljük 2024-ben, és ennek keretében szervezzük a jubileumi nyári táborunkat. Táborunk célja, hogy valami maradandót alkossunk. Minden korosztály kalandokban és hosszútávú élményekben gazdagodik. Eseményeink több, mint 150 személyt szólítanak meg. Egyik fő célunk, hogy a résztvevő cserkészek általános műveltségét, alkalmazkodó és szociális készségeit fejlesszük. Ennek fényében próbálunk mindig olyan témákat kiválasztani, ami a mai korosztályt is megmozgatja, így a cserkészet iránt is megnő az érdeklődés.
A projekt leírása:
Harminc éve törekszünk arra, hogy a fiatalokat a komfortzónájukon kívülre, a virtuális valóságból kiszakítva a realitás felé irányítsuk. Kimozdítva a képernyők elől, kirándulásokat, szabadtéri tevékenységeket biztosítunk számukra. Próbálunk minél hasznosabb, színesebb eseményeket szervezni, mint például a lovaglás, íjászkodás, paintball, kincsvadászat, stb. Emellett fontos számunkra a hagyományok ismertetése és megélése is. A programjainkon résztvevő cserkészek testi, lelki és szellemi fejlődésen mennek keresztül: önállóságra és találékonyságra neveljük őket. Fenntartjuk a kapcsolatot más cserkész közösségekkel, kialakítva a szociális készségeket és együttműködést. Aktívan részt veszünk a közösség életében önkéntes tevékenységeink által, megalapozva ezzel a bizalmat.
Adományozási cél:
8000 lej
Összesen adományozott:
13188 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Építkezés alatt álló új óvoda épületünk egy korszerű udvarra, játszótérre vár, hogy óvodásaink testileg és lelkileg korszakunkhoz méltóan tudják használni.
A projekt leírása:
Nardini Napköziotthonunk jövőben egy új épületbe költözhet. Ez mindannyiunkat nagy örömmel tölt el. Fontosnak tartjuk, hogy az udvart is korszerűen tudjuk kialakítani, ahol a gyerekeknek lehetőségük van a szabadtéri játékra, mozgásra, közösség építésre. Idén ezen cél megvalósításáért "futunk neki". Kérjük legyen a Nagykövetünk 🙂, illetve támogassa nagyköveteinket célunk megvalósításáért!
Adományozási cél:
35000 lej
Összesen adományozott:
22699 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Az óvodás korú gyermekek alkotókedvének, kreativitásának fejlesztését szem előtt tartva az idén építőjátékokkal szeretnénk gazdagítani napközink csoportjainak felszerelését. Célunk az óvodában eltöltött időt szebbé, vonzóbbá, gazdagabbá, kreatívabbá, minőségibbé tenni ezen játékok által. Gondolkodj, tervezz, cselekedj! Ebben bízva ismét nekifutunk egy új terv megvalósításának, gyermekeinkért!
A projekt leírása:
A játék a gyermek alaptevékenysége, felszabadult tevékenység, örömet szerez a gyermeknek. A játék, mint örömforrás összefügg a gyermek fejlődésével. A kisgyermekkor idején számtalan képesség fejlődik, főleg akkor, ha a gyermeket engedjük szabadon játszani. Az építőjátékok a gyermekek kedvelt játékszerei, melyek nagy szerepet játszanak a fantáziájuk ösztönzésében. Fejlesztő hatása a koncentráció, a térérzékelés, a formák felismerése, a finommotoros készségek, a kreatív gondolkodás, az együttműködés, a problémamegoldó készségek területein egyaránt megfigyelhető. Az építőjátékok mindig is a gyermekek kedvencei voltak, mivel egyszerre szórakoztatóak, de emellett kihívást is jelentenek. Célunk, hogy az óvodában eltöltött időt szebbé, vonzóbbá, gazdagabbá, kreatívabbá, minőségibbé tegyük a gyermekek számára. A változatos építőjátékok által felfedezhetik az együttműködés örömét, mely barátságosabb, kiegyensúlyozottabb, egymást könnyebben elfogadó légkört teremt a jövő nemzedéke számára.
Adományozási cél:
12000 lej
Összesen adományozott:
17857 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Az Anyák Egyesülete célja egy Vendégbabák emlékhely létrehozásához szükséges keretösszeg gyűjtése, a meg nem született vagy túl korán elvesztett babák emlékére, hogy ezzel is segítse az anyákat, apákat és családjaikat a fájdalmas gyász pillanataiban. Fontos egy hely, ahol lehet megemlékezni, gyászolni és mindazonáltal tovább élni.
A projekt leírása:
Nem minden várandósságot kísér örömteli gyermekáldás. Talán Ön is ismer olyan nőt, édesanyát, aki várandósan vagy a szülést követően elvesztette várva várt kisbabáját. Ha nem ismer érintett családot az nem azért van, mert nincs Ön körül, hanem mert ezek a családok gyakran maradnak magukra a fájdalmukkal, a meg nem értettségükkel, el nem ismert gyászukkal és kommunikációs tabu veszi körül a perinatális veszteséget. Ez a veszteség minden negyedik nőt és annak családját érinti. Az Anyák Egyesülete gyászfeldolgozó szakember vezetésével perinatális veszteséget feldolgozó csoportot indított több alkalommal is, mert a szülés körül történő gyász sokszor csupa önvád és feltételes mód. Megküzdeni vele, szinte reménytelennek tűnő feladat egy anyának. A veszteséggel járó gyász az egész család életét átrajzolja. Sajnos legtöbb esetben a magzattól nem adódik lehetőség méltósággal elbúcsúzni, ezért szükséges, hogy legyen egy hely, ahol megemlékezni.
Adományozási cél:
40000 lej
Összesen adományozott:
38519 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Minőségi hangszeres népzene oktatást biztosítani a helyi gyermekeknek.
A projekt leírása:
Idén tavasszal hoztunk létre egy gyermekekből álló kis kórust, amellyel részt vettünk egy egyházi kórustalálkozón. A fellépés sikerén felbuzdulva úgy éreztük, hogy a közös éneklést folytatni kell, sőt szakmai alapokra kell helyezni. A Hangoljuk újra! projekttel ezen az úton szeretnénk elindulni. Egyrészt újraéleszteni a zenélés, éneklés hagyományát a faluban, mert korábban fúvószenekar működött. Másrészt gyermekeink kezébe olyan zenei tudást és műveltséget adni, amelyet nem kapnak meg az iskolai oktatás keretében. A projekt célja népi hangszerek vásárlása és zenei oktatás biztosítása heti rendszerességgel hosszabb távon. Hangoljuk EGYÜTT újra!
Adományozási cél:
12000 lej
Összesen adományozott:
18876 lej
Betöltés...

A projekt célja:
A Székelyudvarhelyi Városi Kórház Ortopédia és Traumatológia egység (Járóbeteg/Osztály/Műtő) technológiai korszerűsítése, modernizálása
A projekt leírása:
Ezen projekt, úgy mint az alapítvány alapvető célja, az orvosi ellátás minőségének javítása a régióban, a modern vizsgálati, beavatkozási és kezelési módszerek alkalmazásával, valamint az egészségügyi kutatást és számítógépesítést támogató intézkedésekkel, az ortopédia és traumatológia területén.
Adományozási cél:
50000 lej
Összesen adományozott:
39642 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Játszótér bővítése új eszközökkel, valamint biztonságos környezet kialakítása
A projekt leírása:
Kisgyermekkorban nagyon fontos, hogy minél több időt töltsenek a gyermekek szabad mozgással, a megfelelő mozgásfejlődés az idegrendszer fejlődése szempontjából kiemelt fontosságú. A játszótéri eszközök segítik az egészségmegőrzést, a mozgásfejlődést és biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését. A tavalyi Fuss NEKI! program segítségével sikerült megépítenünk egy modern játékelemekkel, hintákkal ellátott játszóteret, amely biztonságosabbá tételéhez szükségünk lenne még gumiszőnyegekre, valamint lipinkákkal, homokozóval és padokkal szeretnénk bővíteni azt.
Adományozási cél:
12000 lej
Összesen adományozott:
21180 lej
Betöltés...

A projekt célja:
Környezetvédelmi előadások gyerekeknek
A projekt leírása:
A Kezünkben a Föld maradjon hát Zöld! elnevezésű projekttel szeretnénk interaktív ismeretterjesztő előadások révén felhívni a gyerekeink figyelmét környezetünk védelmére, és olyan egyszerű megoldásokat mutatni nekik, melyekkel nap mint nap ők is tehetnek azért, hogy egy zöldebb világban élhessünk.
Adományozási cél:
7000 lej
Összesen adományozott:
11058 lej
Betöltés...